Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Кадилак се пази сам от крадци

Новият Кадилак Ескалейд, най-популярният за крадене автомобил в САЩ, има нови екстри, с които на практика сам ще се пази от крадци, съобщава сайтът consumerreports.com.

Според Застрахователния институт за сигурност по пътищата джипът става жертва на крадци 6 пъти по-често от останалите автомобили. А загубите са 10 пъти по-големи. Затова производителите му от General Motors полагат всички усилия, за да подобрят сигурността на автомобила срещу подобни набези.

Моделът на Ескалейд от 2012 г. ще работи със система за безконтактно запалване и „умен ключ“, която ще спира крадците, които нямат ключовете за колата. На колелата пък има специални ключалки, които не позволяват гумите или целите колела да бъдат откраднати. Ще има и система за дистанционно управление, така че ако автомобилът бъде откраднат, да може да бъде проследен и дори забавен от разстояние, така че апашите лесно да бъдат хванати. Ще има и шок-сензор, който ще пуска аларма, ако бъде засечено необичайно събитие като счупване на стъкло например.

Въпреки новите екстри обаче застрахователите съветват шофьорите да спазват и изпитаните мерки за предотвратяване на кражби, като паркиране на добре осветени места през нощта, заключване на вратите и затваряне на прозорците и скриване на всякакви ценни вещи като мобилни телефони или устройства за навигация.

 

Публикувано в :: Без категорияБизнес новиниИнтересно

Тагове::