Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

AIG си оправя имиджа през YouTube

Американският застрахователен гигант AIG, който бе спасен от правителството по време на кризата през 2008 г., сега се опитва да си възстанови добрия имидж и доверието на американците, предаде АП.

В четвърттък компанията публикува няколко рекламни видеоклипа в YouTube, в които твърди, че е горда да е американска корпорация. Те показват пътя на AIG от кризата досега и възстановяването на компанията, която изглеждаше потънала завинаги. С графики и картинки, както и с коментари на свои служители, AIG ще се опитва да убеди американците, че не е предишната алчна и лекомислена компания, какъвто имидж й бе създаден по време на финансовата криза.

Това вероятно няма да е лесно, но не е невъзможно като се има предвид развитието на компанията през последните няколко години. Първо AIG стана компанията, получила най-голяма спасителна помощ от правителството – 182,5 милиарда долара. Тя си спечели репутация на алчна и безразсъдна копорация, която поема огромни рискове на Уолстрийт. AIG се срина, след като се оказа, че е продавала застраховки за сложни активи, базирани на ипотеки, които след ипотечната криза не е имала възможност да плати.

Компанията обаче върви нагоре, след като на върха й през 2009 г. застана Робът Бенмош, бивш шеф на Metlife. Той успя да продаде големи части от компанията, да събере пари и да започне да връща задълженията й. Бенмош допринесе и за възстановяването на застрахователния й бизнес. В последните две години AIG отбелязва печалба, изплатила е заема си към федералното правителство и е изкупила голяма част от национализираните през 2008 г. дялове. В момента правителството притежава 60 % от компанията, в сравнение с 92 % в началото. Правителството пък от своя страна продаде акциите си на печалба.

Затова и AIG в момента твърди, че заслужава по-добро отношение и се опитва да върне предишната си репутация и клиенти. „Благодарим ти, Америка. Горди сме, че изпълняваме обещанието си да стоим до теб“, се казва в рекламните видеоклипове.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::