Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Нов скандал с Aviva: акционери искат оставката на шефа

Двама от най-големите акционери в застрахователната компания Aviva искат оставката на главния изпълнителен директор Андрю Мос, съобщава британският в. „Сънди телеграф“. Те са помолили официално за това новия председател на борда на директорите Джон Макфарлейн, който ще поеме поста през юли.

Акционерите, които отказват да бъдат назовани, обясняват, че негативният вот срещу заплатата и бонусите на шефа миналата седмица е бил всъщност протестен вот срещу самия Мос. И двамата инвеститори обясняват, че недоволството им идва от лошите резултати на компанията и лошото представяне на пазарите. Те посочват, че акциите на Aviva са се сринали с 61 % откак Мос е начело на компанията от 2007 г. насам. Те поставят под въпрос и наскорошното решение на Мос да преструктурира компанията като я раздели на два основни отдела – за развитите и развиващите се пазари. При рокадата бяха уволнени трима висши служители.

Сега Макфарлейн ще бъде натоварен с тежката задача да проучи защо и другите инвеститори са гласували срещу бонусите на Мос и какви са настроенията сред тях.

Въпреки сътресенията, Мос се е покрил след негативния вот и идната седмица ще е във ваканция, съобщава вестникът.

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове::