Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Нови 12 милиардери се отдават на благотворителност

Нови 12 милиардери се подписаха под инициативата на третия по богатство в света човек Уорън Бъфет да дарят най-малко 50 % от имуществото си за благотворителност, съобщи Си Ен Ен. С тях общият брой участници в инициативата става 81.

Сред новоподписалите се са Бил Акман, мениджър на хедж фонд, и съпругата му Карън, филмовият продуцент Стив Бинг и един от най-желаните ергени – основателят на PayPal и автомобилната компания Tesla Елън Мъск.

Проектът бе обявен миналата година от семействата на двама от най-богатите хора в света – Бъфет и Бил Гейтс. След обявяването на 12-те нови членове Бъфет сподели, че е очаквал далеч по-малък интерес, но днес е убеден, че още много хора ще се включат.

Набирането на нови членове е основано предимно на лични контакти и убеждаване лице в лице между богаташите. Миналата есен Бъфет организира вечеря за някои от милиардерите, в която да им разкаже за плановете си. Именно там за инициативата се вдъхновили основателят на компанията за полупроводници Broadcom Хенри Самуели и жена му Сюзан. Днес те са едни от новите подписали се.

Елън Мъск пък бил привлечен от своя приянел и съосновател на eBay Джеф Скол, който е от първите участници в инициативата. Филантропията не е новост за него. Той има собствена фондация, която финансира обучения по точни науки, педиатрия и зелена енергия.

Другите нови участници в инициативата на Бъфет са: Майкъл Мориц, инвеститор, финансирал първоначално Google, Yahoo и PayPal, заедно със съпругата си Хариет Хейман; Джон Сал, съосновател на софтуерната компания SAS Institute, със съпругата му Джинджър; Джон Собрато, съпругата му Сюзан и синът им Джон Майкъл – известни в Силиконовата долина с бизнеса си с недвижими имоти; Глен Дъбин и съпругата му Ив, от компанията Highbridge Capital Management; Артър Бланк, съосновател на Home Depot; Едгар Бронфман, свързан с империята Seagram; Ред Маккомбс; Тед Стенли, основател на MBI, и съпругата му Вейда. Всички те имат богат опит с филантропията.

Публикувано в :: Бизнес новиниИнтересно

Тагове::