Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Северна Америка с най-много бедствия

Климатичните промени се отразяват най-негативно на Северна Америка, където през последните 30 години природните бедствия, свързани с климата, са се увеличили 5 пъти, алармира Munich Re.

„Никъде по света природните катастрофи не нарастват толкова очевидно, колкото в Северна Америка”, посочва Питър Хопе от отдела за проучване на природните рискове в Munich Re. В Азия увеличението на тези катастрофи е 4 пъти, а в Европа е 2 пъти, посочва той.

Между 1980 г. и 2011 г. застрахованите щети от свързани с климата бедствия са 520 милиарда долара само в Северна Америка, което е 69 % от всички подобни щети по света. Най-скъпото от тези бедствия е ураганът „Катрина” от 2005 г. със застраховани щети от 62,2 милиарда долара.

През първата половина на тази година основните щети отново са по подобни катастрофи в САЩ, посочва презастрахователната компания. 85 % от разходите са в този регион, като голямата част от тях са свързани с ураганите и тропическите бури. За първите 6 месеца на 2012 година застрахованите щети в САЩ са за 10 милиарда долара, в сравнение с 8,8 милиарда предходната година. Munich Re е заделила допълнително 210 милиона долара за бъдещи щети, свързани с рекордната суша в САЩ тази година.

В световен мащаб застрахованите щети през първата половина на гази година са намалели значително до 12 милиарда долара, в сравнение с 82 милиарда миналата година. Тогава обаче имаше екстремни обстоятелства като земетресенията в Япония и Нова Зеландия.

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::