Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Zurich Financial Services става спонсор на търгове за изкуство

Швейцарската застрахователна компания Zurich Financial Services Group ще спонсорира търгове за произведения на изкуството на аукционната къща Christie’s, съобщават от компанията. Zurich ще финансира търговете на произведения на азиатски творци в Дубай, които се провеждат два пъти годишно.

Целта на застрахователната компания е да подкрепи колекционерите на произведения на изкуството от Близкия изток, част от които са и нейни клиенти. Споразумението с Christie’s е за три години и по силата му застрахователят ще спонсорира търговете, а негови клиенти ще получават като бонус допълнителни услуги, които ще им помогнат да опазят ценните си колекции.

Christie’s провежда два пъти годишно в Дубай търгове на съвременно изкуство от Турция, Иран и Близкия изток. Разпродажбите са през април и октомври. По силата на споразумението, някои клиенти на Zurich ще могат да присъстват на ексклузивни презентации за това как да купуват и продават на търговете на компанията. Те ще имат и частен достъп до експозицията с артикулите, които ще бъдат продавани, за да ги разгледат максимално добре.

Наскоро Zurich пусна нова серия специални застрахователни продукти, предназначени за много богати индивидуални клиенти. Сред тях има и застраховка на колекции от произведения на изкуството и други ценности. По време на работата си в региона, компанията установила, че много от притежателите на подобни колекции не знаят тяхната реална стойност. В рамките на споразумението с Christie’s, клиентите на Zurich ще могат да използват услугите на аукционната къща за оценяване на експонати с 50 % отстъпка.

Първите търгове на Christie’s за съвременно арабско, иранско и турско изкуство за тази година ще се проведат в хотел Jumeirah Emirates Towers в Дубай на 17 и 18 април.

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове::