Станете ни приятел във Facebook Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Български имоти

Застрахователна компания „Български имоти” АД е създадена през 1994 г. с решение на Софийски градски съд от 06.04.1994 г., като компания от общ тип. На 10.08.1998 г. застрахователна компания „Български имоти” АД получава лиценз за извършване на застрахователна дейност от Националния съвет по застраховане, съгласно изискванията на Закона за застраховане. На територията на страната се изграждат 60 офиса с над 300 сътрудници, което позволява да се осъществи бързина и качество в обслужването на клиентите и в изплащане на обезщетенията по щетите.

През ноември 2002 г. най-голямата австрийска застрахователна компания „Винер Щетише Ферзихерунг АГ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” /VIG/ става мажоритарен собственик на застрахователна компания „Български имоти” АД, чрез закупуването на основния пакет от капитала й.

„Винер Щетише Ферзихерунг АГ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” е създадена през 1824 година. Днес тя е водещата международна австрийска застрахователна група, която поддържа политика за разширяване на своята дейност на пазарите в Европа. Преди повече от десетилетие „Винер Щетише Ферзихерунг АГ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” създава експанзивен инвестиционен план в Централна и Източна Европа, в резултат на който са създадени застрахователни компании в над 20 страни, с вече утвърдени водещи позиции в тях.

Централно управление

София
ул.”Балша” бл. 8
тел.:02 9158 760, 9158 787
e-mail: office@bulgarskiimoti.bg