Станете ни приятел във Facebook Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

QBE

Кю Би И Иншурънс Груп е един от водещите международни застрахователи и презастрахователи, извършващ дейност в 45 страни по света, с присъствие на всички ключови застрахователни пазари.

История на КюБиИ

През 1886г. в Сидни, Австралия двама застрахователни агенти формират застрахователната компания “North Queensland Insurance Company”. Компанията започва да се разширява като открива агенции в Азия и Австралазия. Дори в Лондон е съществувала агенция още преди откриването на клона на улица “Фенчърч” през 1904г. “North Queensland Insurance Company” продължава да се разраства, придобивайки през 1959г. компанията “Equitable Probate and General Insurance”, след което през 1971г. се слива с “Bankers and Traders Insurance Company” за да добие името QBE.

ЗА “КЮ БИ И ИНШУРЪНС ГРУП”

КЮ БИ И Иншурънс Груп” е международно призната организация, публично търгувана на Австралийската фондова борса от 1973г., с централа в Сидни и присъствие на всички ключови застрахователни пазари. КЮ БИ И е водещ застраховател на предпочитаните от него пазари, определящ тарифи и условия. За финансовата 2006 година брутните записани премии от КЮ БИ И са в размер на 12.16 милиарда лева. КЮ БИ И Груп се разраства чрез серия от придобивания и към момента е един от водещите световни застрахователи и презастрахователи, извършващ дейност в 44 страни по света, с над 7,900 служители.

Кредитният рейтинг и рейтингът за финансова стабилност на застрахователя, предоставен от “Standard & Poor’s” за основните застрахователни подразделения на КЮ БИ И е “А+ (Stable)”. Рейтингът за финансова стабилност на застрахователя на “Fitch Ratings” за основните застрахователни подразделения на КЮ БИ И е “А+”, като агенцията е потвърдила дългосрочен кредитен рейтинг “А”. “A.M. Best” е определила рейтинг за финансова стабилност на компаниите от групата КЮ БИ И “A (Excellent)”.

Standard & Poor’s: A+ Fitch Ratings: A+ A.M. Best: A (Excellent)

КЮ БИ И извършва дейност на българският застрахователен пазар от 1999, когато установява клон на базираният в Лондон “КЮ БИ И Иншурънс (Юръп) Лимитед”. Компанията записва директен и презастрахователен бизнес, като използвайки финансовата стабилност на “КЮ БИ И Иншурънс Груп”, предлага най-високата сигурност на местният пазар.

Чрез централата си в София и агенции в София, Пловдив, Варна и Бургас, екипа в България работи тясно с брокери, агенти и специализирани дистрибуционни канали да предоставя широка гама общозастрахователни решения за частни и корпоративни клиенти.

Кю Би И Иншурънс (Юръп) Лимитид – Клон София

гр. София 1000
ул. Бачо Киро 26-28-30
Платинум Бизнес Център

tel + 359 (0)2 930 1919
fax + 359 (0)2 930 1920
email office@qbe-sofia.bg