Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

20-етажна сграда се срути в Рио де Жанейро

20-етажна сграда и две други постройки се срутиха в Рио де Жанейро и отнеха живота на най-малко трима души, предаде АФП.

Инцидентът станал в сряда вечерта местно време. По това време, за щастие, в офис сградите почти не е имало хора и е избегната още по-голяма трагедия. Паднали са общо три сгради – една на 20 етажа и друга на 10, които при рухването помели и трета, по-малка постройка. Очевидци обясняват, че ситуацията била като земетресение – пълво започнала да пада мазилка, а после и целите сгради се сринали. Инцидентът е станал в близост до Общинския театър в Рио де Жанейро и централата на петролната компания Петробрас.

Спасители са извадили телата на три жертви изпод развалините. Други 16 се издирват. Най-малко шестима са пострадали.

Какво е причинило срутването, още не е ясно. Първоначално бе съобщено за газова експлозия. По-късно този вариант бе отхвърлен и се заговори, че пропадането може да е станало заради ремонтни работи в една от трите сгради. Запознати коментират, че по принцип инфраструктурата в целия град е много лоша и тези не са единствените опасни сгради. Само преди три месеца при газова експлозия в ресторант в Рио загинаха трима души.

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::