Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Бременност и застраховка – какво трябва да знаем?

Бременните жени се ползват с някои привилегии по време на този специален период от живота си, но в същото време да изправени и пред редица особености и ограничения. И въпреки че бременността не е болест, може да се окаже, че не искат да ви качат на някой самолет или пък застраховката ви за пътуване не важи изцяло. Бременност и застраховка са две теми със специално отношение помежду си, затова днес ще разясним особеностите на застраховките по време на бременност.

Здравна застраховка и бременност

Вероятно сте чували от приятелки и познати как здравната застраховка им е свършила страхотна работа по време на бременността и раждането, като са били покрити всички основни и допълнителни изследвания, процедури, включително ползване на ВИП стая и избор на екип. Тези истории съвсем не са преувеличени – повечето здравни застраховки наистина покриват всичко това, стига да са спазени и техните специални условия. А по отношение на бременните, всички застрахователи своевременно се „застраховат“ от злоупотреби с ред клаузи и правила.

На първо място, трябва да знаете, че не можете да сключите застраховка, покриваща гореизброените неща, след като вече сте бременна. Дори при сключването на договора да не ви личи, застрахователите имат механизми, чрез които да се предпазят от подобни злоупотреби. Обикновено полиците имат отлагателен период от 6, 9 месеца или дори година, преди да влезе в сила покритието за разходи при бременност и раждане. Така че, ако искате да имате адекватна застраховка, се погрижете за нея още преди да планирате бременността. При някои от големите групови полици отлагателният период може да е по-малък или да липсва изобщо, но проверете добре, за да не се окаже, че застраховката ви за бременност ще започне да важи, след като родите.

Застраховка при пътуване и бременност

Традиционните застраховки Травълър покриват медицински разноски по време на пътуване в чужбина и по принцип са валидни и за бременни жени. Но имайте предвид, че покритието им обикновено не се променя, ако застрахованият е бременна жена. Тоест, застраховката продължава да покрива рисковете злополука, акутно заболяване и останалите включени в полицата, но е много вероятно да не покрива усложнения, свързани с бременността, както и преждевременно или планирано раждане. Имайте го предвид, ако сте в рискова бременност или пък пътувате в последните месеци на бременността.

Ако планирате пътуване през бременността, най-добре се консултирайте със застрахователен брокер и попитайте за застраховка, която би покрила всички възможни усложнения.

Какво още трябва да знаем?

Гореизброените особености са обичайни, но не и общовалидни за всички застрахователни компании. Ако сте бременна и търсите подходяща застраховка, свържете се с нас, за да ви консултираме за актуалните възможности. Застрахователните продукти често се променят и адаптират към пазара, така че подходящата за Вас застраховка е някъде сред тях.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеИнтересно

Тагове::