Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Британските банки са изплатили над 10 млрд. лири заради застраховки

Британските банки са изплатили досега над 10 милиарда лири обезщетения на свои клиенти във връзка с избухналия миналата година скандал с неправомерна продажба на застраховки на кредити, сочат данни на новия финансов регулатор в страната – Financial Conduct Authority.

Регулаторътпосочва, че досега банките са изплатили общо 10,1 милиона лири. Изплащането продължава, като средно загубите на банките на месец са 400 милиона лири. Миналата седмица централната банка на Великобритания нареди на пет банки да увеличат капиталовите си буфери с общо 13 милиарда лири до декември, отчасти заради очакваните искове за обезщетения за неправомерно продадени застраховки.

Досега британските банки са заделили над 14 милиарда лири за посрещането на исковете. Финансовите институции се надяваха, че регулаторът ще постави някакъв краен срок за подаването на искове във връзка със скандала, но това не се случи.

Междувременно регулаторът съобщи, че следващия месец ще наложи солена глоба на компания, която не третирала по подходящ начин исковете срещу неправомерно продадени застраховки за мобилни телефони.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове::