Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Още един застраховател спря да застрахова пътуващи до Китай

Застрахователна компания Алианц България обяви, че преустановява продажбите на пътнически застраховки на граждани, пътуващи до Китай. Това е втората застрахователна компания в България, обявила подобни мерки заради разрастващата се епидемия от коронавирус.

Считано от 12 февруари, преустановяваме сключване на застраховки „Помощ при пътуване – медицински разноски“ и „Помощ при пътуване – анулиране и прекратяване на пътуване“ за граждани, пътуващи до Китайската народна република, с което изразяваме своята подкрепа и съпричастност в предприемане на мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, обявиха от компанията. Надяваме се, че много скоро те ще доведат до положителен резултат, допълва официалното съобщение.

По-рано и от Дженерали обявиха, че временно изключват Китай от покритието на туристическите застраховки.

Въпреки че до момента не сме получили официални съобщения от други застрахователни компании по отношение на покритието за Китай, ви съветваме да се информирате изрично, ако предвиждате подобно пътуване и искате да сключите застраховка. Поради динамиката на проблема, е възможно налагането и на допълнителни мерки срещу разпространението на заразата.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новиниИзбрани