Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Работа от вкъщи? Не подценявайте кибер риска!

кибер застраховка коронавирус

Работата от вкъщи е едно от най-логичните действия, които една компания може да предприеме в състояние на извънредно положение и опасност от разпространение на COVID-19. Но с намаляването на офисните контакти и риска от заразяване с вируса, се увеличава един друг риск – рискът за киберсигурността на всеки един бизнес. Ето няколко рискови точки.

Фишинг

Експертите по сигурността предупреждават, че са забелязани фишинг имейли, маскирани като предупреждения за вируса. Тези имейли обикновено съдържат прикачени файлове, за които се твърди, че съдържат полезна информация. В момент, в който страховете са обхванали мнозина, вероятността да отворят такъв файл, без да се замислят за последиците, е голяма.

Готовност на системите

При голям брой работещи от вкъщи, организациите могат да очакват голям външен трафик към собствените си мрежи. Компаниите, които не са свикнали на голям външен трафик, трябва редовно да обновяват и тестват мрежите си, за да избегнат злонамерени практики и да се уверят, че ще издържат на увеличения трафик.

Прекъсвания на бизнеса

При навлизане на злонамерен софтуер в офисните компютри, IT специалистите са подготвени и бързо могат да го изолират. Но при много служители, работещи от разстояние, това може да е далеч по-трудно. Независимо от взетите превантивни мерки, рискът от временно прекъсване на бизнеса е напълно реален. Компаниите трябва да са и финансово подготвени за посрещането на извънредни разходи, включително за наемането на външни специалисти за разследването и възстановяването от кибер атаки.

Как да се подготвим?

Извън осигуряването на техническа готовност за реакция, осигуряването на допълнително финансиране за отговор на кризата е жизненоважно. Епидемията от коронавируса може би тепърва предстои и този списък съвсем не обхваща всички рискове. Застраховка Кибер Сигурност е едно от най-универсалните решения за осигуряване на финансовия елемент при кибер кризи. Тя покрива както щети по техническата инфраструктура, така и разходи за експерти, правни разноски и други действия, необходими за овладяването на кризата и възстановяването от последиците.

Ако бизнесът ви все още няма застраховка Кибер Сигурност, свържете се с нас за повече информация и оферта.

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новиниИзбрани

Тагове::