Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Застраховка срещу публичен срам: Британска компания предсказва коя звезда ще се издъни в социалните мрежи

Доналд Тръмп

Гафовете на известните личности в социалните мрежи и публичното пространство съвсем не носят вреди само за тях. Скандалните изказвания или поведение на актьори, спортисти, певци и други идоли на публиката ежегодно струват миилони и дори милиарди на техните работодатели. Холивудски продукции търпят загуби заради издънка на актьор, а редица брандове губят от това, че рекламното им лице е участвало в катастрофа, например. Неслучайно се заражда въпросът дали рискът от такава загуба може да бъде застрахован?

Как можем да се застраховаме срещу публичен срам?

Компанията SpottedRisk е може би първият такъв бизнес, който разработва и предлага застраховка срещу гафове. Компанията разполага с екип от анализатори, който непрекъснато следи поведението на известните личности в социалните мрежи и публичното пространство, за да изчисли доколко въпросната личност е склонна да се забърка в сериозен скандал, който ще струва състояние на нейните партньори. Рискът се оценява с резултат от 0 до 100, като от тази оценка зависи и тарифата, по която ще бъде застрахован даден субект. Цените варират между 0,7 и 2 % от избраната застрахователна сума.

Клиенти на компанията са всевъзможни бизнеси, които имат отношение с публични личности. Най-често са холивудски продуценти или големи брандове, които наемат скъпи рекламни лица. От компанията разкриват, че като цяло филмовите продуценти избират по-големи покрития.

Реалното покритие се осигурява от британския застрахователен пазар Lloyd’s of London, а максималните покрития варират около 10 милиона долара.

Кой не може да бъде застрахован?

Някои личности просто са абонирани за скандали и буквално никой не иска да се ангажира със застраховането им, защото така или иначе имат ужасна репутация. Една такава личност, според SpottedRisk , е рапърът R.Kelly, който е обвинен в сексуално насилие. Според компанията, американският президент Доналд Тръмп също е нерентабилен за застраховане. „Вероятно ще има искове, свързани с него, всяка седмица“, коментират от компанията.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове::