Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

„Бърза писта“ и изцяло дигитализирана обработка на щети по имуществени застраховки от ДЗИ

дзи бърза писта

Клиентите на ДЗИ Застраховане имат възможност да се възползват от услугата „Бърза писта“ при заявяване на щети по имуществени застраховки. Процесът е изцяло дигиталииран, не изисква посещение и оглед от представител на застрахователя, а щетите се изплащат до 48 часа след одобрението им. Заявяването на щети по ускорената процедура се случва изцяло онлайн, без да е необходимо свалянето на допълнителни приложения. Не се разпечатват и подписват документи.

За кои щети се прилага процесът „Бърза писта“?

Над 80 % от застрахователните претенции отговарят на критериите за изпълнение на процеса „Бърза писта“. Условията са:

Претенция < = 1 000 лв.;

 – Първа претенция през застрахователната година;

 – Липса на изплатени щети по същия риск в предходната застрахователна година;

 – Събитието е от: злоумишлени действия; бедствие; изтичане на вода и пара; удар от превозно средство; авария на машини; чупене на стъкла; късо съединение или токов удар; разходи за временно настаняване; загуба на доход от наем; преносима електронна техника и кражба.

Не се прилага „Бърза Писта“ за следните претенции: стоково-материални запаси; пожар; земетресение; свличане или срутване на земни пластове и/или действие на подпочвени води; действия на морски вълни, ударна/звукова вълна; Гражданска отговорност; SOS за дома и  Технически застраховки.

Как работи „Бърза писта“?

Първата стъпка е подаването на уведомление за щета онлайн на https://e.dzi.bg/shteti или през контактния център. След това представител на застрахователя проверява дали щетата е в критериите за „Бърза писта“. След това на клиента се изпраща линк, в който да качи документи и снимки. След одобрение на щетата, плащането се извършва до 48 часа от потвърждението. Можете да се запознаете с процеса „Бърза писта“ при имуществени щети тук: https://www.youtube.com/watch?v=ZP8vugu3WRE&feature=youtu.be

Клиентите на Инстрейд Застрахователен брокер с имуществени полици в ДЗИ могат да разчитат на нас за заявяването и проследяването на претенциите си към застрахователя, включително отговарящите на критериите за „Бърза писта“.

Не се колебайте да се свържете с нас, в случай на нужда!

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::