Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Евроинс купи и гръцки застраховател

euroins1.jpgЕвроинс Иншурънс Груп (ЕИГ) продължава експанзията си в Европа с придобиването на гръцки животозастраховател, съобщиха от компанията. Българският холдинг ще купи компанията Credit Agricole Life от едноименната френска банкова група. Сделката предстои да бъде одобрена до края на годината, а цената й не се посочва.

По този начин Евроинс продължава серията си от покупки на активите на чуждестранни компании, изтеглящи се от пазара в Югоизточна Европа. През последните две години бяха извършени три подобни транзакции. През 2013 година Евроинс купи българския бизнес на застрахователното дружество Achmea, което работеше в България с марката „Интерамерикан“. Експанзията продължи с придобиването на активите на QBE в България и Румъния, а след това и на компанията ХДИ Застраховане, която бе собственост на германската група Talanx. След успешното приключване на сделката ЕИГ ще притежава компании в 5 държави и се очаква да генерира приходи, надвишаващи 350 милиона евро.

По данни на Комисията за финансов надзор пазарният дял на всички общозастрахователни дружества на ЕИГ в България е 10.4%, от които 8.5% са на „Евроинс“, малка част са на „ХДИ застраховане“ и „Евроинс здравно осигуряване“. Общо премиите на трите са 66.12 млн. лв. за периода януари – май тази година.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове::