Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Ford Focus е най-продаваният автомобил на годината

Компактният Ford Focus е най-продаваният автомобил в света за 2012 г. Съобщението бе направено от компанията Ford, но то съвпада и с предишни проучвания.

По данни на Ford до края на септември тази година са регистрирани 737 856 нови автомобила от този модел по света. Вторият най-успешен модел на компанията е Fiesta, от която до септември са продадени 560 061 броя.

Ford Focus не е сред най-популярните коли в САЩ, но пък е фаворит в много други страни по света, особено в бързоразвиващите се пазари в Азия. В момента Focus се продава в 120 страни по света. Според прогнозата на компанията за пазарни проучвания LMC Automotive за цялата година от Ford Focus ще бъдат продадени близо 1 милион броя.

Повечето от десетте най-продавани коли на годината са сравнително малки и с нисък разход на гориво. Те са особено популярни в Европа, Азия и останалите развиващи се пазари, където разходите са от решаващо значение. Единственото изключение е седанът Toyota Camry, който е най-продаваната кола в Америка.

На второ място според същата прогноза е Toyota Corolla с 966 000 продадени автомобила. След това е Volkswagen Jettа. На четвърто място по продажби е Hyundai Elantra, а след това е Ford Fiesta. Според данните на Ford Fiesta е и най-продаваният автомобил в класа си. Сред първите 10 са още Volkswagen Golf, Toyota Camry, Volkswagen Polo, Chevrolet Cruze и Honda Civic.

Изминалата година е била и запомняща се за автомобилната индустрия, като световните продажби се очаква да достигнат 80 милиона автомобила. Въпреки рецесията в Европа и забавения растеж в Китай, американският пазар е наваксал загубите.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::