Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Сезонът на градушките започна. Кои са застраховките, които ни помагат при градушка?

Градушка, застраховка при градушка

Началото на летния сезон е желано и очаквано, но често настъпва с някои неприятни природни явления, като градушки, гръмотевични бури и новоднения. Те нанасят щети по автомобили, жилищно имущество и посеви. Голяма част от тях не са застраховани и ще бъдат понесени от собствениците на засегнатите имоти. Другата лоша новина е, че сезонът на градушките тепърва започва. Затова днес ви представяме няколко застраховки, които ще ви помогнат да се справите по-бързо и лесно с щетите, ако ви удари градушка.

 

Щети по дома – счупени процорци, керемиди, друго домашно имущество

Неочаквана и силна градушка може не само да начупи прозорците и керемидите на къщата ви, но и падналите стъкла и други предмети могат да нанесат сериозни щети по имуществото, които ще разчиствате и поправяте с дни. В този случай застраховка Домашно имущество ще ви е от голяма полза. Повечето полици покриват щети от градушка в рамките на основното покритие срещу пожар и природни бедствия. Ако все още нямате застраховка, е добро време да си направите. Цените на имуществените застраховки са изключително достъпни. Особено когато става за имоти извън големите градове, с по-малка застрахователна сума и базово покритие.

 

Щети по автомобила

Ако имате застраховка Каско, няма за какво да се притеснявате. Тя ще покрие щетите по автомобила ви, нанесени от градушка. Както при застраховките на домашно имущество, и градушката се включва в базовото покритие срещу природни бедствия и дори да имате само частично Каско, то вероятно ще ви свърши работа. Някои компании предлагат и специализирани застраховки специално срещу риска градушка – като например продукта Булстрад Каско Градушка.

 

Щети върху реколтата

Земеделските застраховки покриват щети не само при градушка, но и при други бедствия като буря, смерч, пожар, проливен дъжд, наводнение, измръзване и др. Тъй като материята е специфична, е добре да се консултирате с квалифициран застрахователен брокер, ако желаете да сключите такава застраховка. Имайте предвид, че някои култури или нови насаждения може да не могат да бъдат застраховани. При всички случаи, ако разчитате на дохода от реколтата за оцеляването на Вашия бизнес или семейство, е добре да имате застраховка, защото капризите на времето в последните години са непредвидими.

 

Важно: Не разчитайте на външна помощ!

Независимо дали става въпрос за дома, автомобила или нивата ви, на първо място е важно вие да се погрижите за неговата сигурност. Ако се случи бедствие, местната община или държавните институции няма гарантирано да ви помогнат да се справите с щетите. Въпреки че има практика да се отпускат помощи в най-тежките случаи, вашето имущество е ваша отговорност. Държавата не е застраховател. Затова, ако се притеснявате от някое от гореизброените събития и щети, консултирайте се със застрахователен брокер и си направете съответната застраховка.

 

За информация и консултация, Инстрейд Застрахователен брокер е винаги насреща. Свържете се с нас.

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новиниИзбрани

Тагове::