Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Инвеститорите са песимисти за дълговата криза

Правителствата в САЩ и Европа няма да успеят значително да намалят дълга си през следващите три години, смятат мнозинството от инвеститорите. Това сочи проучване на британската компания CREATE-Research, цитирано от Ройтерс.

Близо 90 % от инвеститорите не очакват правителствата в Европа да направят значителен прогрес в намаляването на дълговете си до 2016 година. Над две трети не мислят че и администрацията на американския президент Барак Обама ще снижи нивата на дълга си в идните години.

„Правителствата вече успяха да постигнат първоначалното си намерение: да стимулират търсенето на рискови активи“, посочва Еймин Раджан, изпълнителен директор на CREATE-Research. „Дали ще има дълготраен ефект на растеж на икономиката и работните места остава отворен въпрос“, посочва той.

Повечето от инвеститорите, участвали в проучването, не виждат край на антикризисните мерки в Европа и смятат, че правителствата по-скоро ще намаляват бюджетите, за да отговорят на дълговите си проблеми в близките три години. Американското правителство пък според очакванията ще разчита на икономическия растеж, за да се справи с дълга.

В проучването са участвали над 700 мениджъри по управление на активи, администратори на фондове в 29 страни.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::