Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Иран предлага да застрахова петрола си, Индия отказа

iran-sanctionsИран е предложил на Индия да застрахова петрола, който изнася към страната, за да стимулира износа си, който пострада тежко след наложените миналата година финансови санкции от Европейския съюз и САЩ, съобщава Ройтерс. Заради санкциите най-големите купувачи на ирански петрол, между които Индия, намалиха или напълно спряха вноса.

Индийските рафинерии спряха да купуват нефт от Иран по-рано тази година, след като правителството на страната отказа да застрахова доставките. В опит да възобнови търговските отношения министърът на петрола на Иран Ростам Касеми е пътувал в неделя до Делхи за среща с индийския си колега Веерапа Моили. „Казаха, че могат да осигурят застраховка за нашите рафинерии“, посочва източник, запознат с разговорите.

Офертата обаче вероятно ще бъде отклонена, посочват представители на две петролни компании, пожелали анонимност.

„Иранските застрахователни компании са обект на санкции, как мога да приема застраховка от тях“, коментира един от представителите на застрахователите.

Също така петролните компании купуват всяка година големи общи застраховки, покриващи рафинерии, текущи проекти, инсталации за доставки, товари, и не може полицата да се раздели на малки части, обяснява вторият източник. „Сключваме мега полица с местните застрахователи всяка година и тя покрива всичко. Не е възможно да застраховаме само рафинериите в Иран“, добавя той.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::