Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

КФН и МВР ще помагат на застрахователите за разкриването на измами

Picture-165_fullКомисията по финансов надзор (КФН), Министерството на вътрешните работи и организациите на застрахователите в България подписаха споразумение за сътрудничество с цел по-добра съвместна работа съобразно европейските стандарти и тенденции.

Договорът бе подписан на 3 юли от заместник-председателя на КФН Ралица Агайн – Гури и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, заедно с ръководителите на Гаранционния фонд (ГФ), Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) и Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ).

Споразумението цели да повиши ефективността при взаимодействието между КФН, МВР и организациите в сферата на застрахованетo. Конкретни приоритети по него са борбата и противодействието срещу извършване на застрахователни измами и други престъпления и се предвиждат съвместни усилия за усъвършенстването на нормативната уредба, както и облекчен режим на обмен на информация между страните. Предстои създаването на контактна група, която да осигурява координацията между страните. Споразумението е безсрочно и влиза в сила от 3 юли.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::