Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

4 причини да обичате задължителни застраховки

задължителни застраховки

За много потребители задължителните неща звучат толкова отблъскващо, че понякога умишлено се опитват да ги заобиколят. Дори не толкова защото им създават неудобство, а просто защото идеята за задължителност ги отблъсква. Но нека не забравяме, че повечето задължителни правила са създадени най-вече защото се смятат за изключително важни и полезни и липсата им би нанесла много по-сериозни щети, отколкото цената за спазването им. Това важи и за задължителните застраховки – както тези, които всяко МПС е длъжно по закон да има, като Гражданска отговорност, така и онези, чието сключване е наложено от определени обстоятелства – лизинг, ипотека и т.н. Днес ще ви дадем няколко примера как всяка от тези задължителни застраховки всъщност носи много по-голяма полза, сравнена с цената, платена за нея.

  1. Гражданска отговорност

Естествено, нейната задължителност по закон създава много противоречия в обществото и най-вече нейната цена. И все пак нека да признаем, че можете да нарушите закона и да не ви хванат, но никой не е застрахован от истинските неприятни събития. И ако шофирате без застраховка и поради някакви обстоятелства причините ПТП с големи щети или жертви, ви очакват проблеми доживот. Защото неналичието на застраховка означава, че щетите ще са за ваша сметка. А да припомним, че покритието на гражданската отговорност е до 10 милиона лева. Сигурни ли сте, че можете да поемете такива щети, ако ви се наложи? Приемете Гражданската отговорност като застраховка Живот за вас и семейството ви!

  1. Задължително Каско при автомобилите на лизинг

Застраховка Автокаско е задължителна за лизингополучателите, закупили автомобил, до неговото пълно изплащане, тъй като до този момент собствеността му е все още върху лизингодателя. В началото много собственици на нов автомобил не гледат с добро око върху това задължение, защото не е тайна, че застраховката на чисто нов автомобил не е съвсем малка, тъй като се изчислява върху неговата пазарна цена. Собствениците обаче бързо разбират, че и тази „задължителна“ застраховка всъщност е много полезна за тях. Защо?

Едва ли има купувач на нов автомобил, който би рискувал да шофира без Каско поне в първите години, дори никой да не го задължава да застрахова колата си. Интересът на крадците към новите автомобили е известен на всички и не би било много разумно да се излага чисто новият автомобил на такъв риск.

Друга полза е личното спокойствие – не се притеснявате от одирания на паркинг или при разминавания на тясна улица. Подобни дребни щети се покриват от застрахователите и ако автомобилът е на лизинг, най-често се покрива ремонтът в официален сервиз. Което е най-доброто, което можете да направите за новия си автомобил.

  1. Задължителната застраховка Имущество при ипотека

Случаят е идентичен с този с лизинга – купили сте си нов апартамент с кредит от банката и се налага да плащате всяка година за застраховка имущество, при това в полза на банката кредитор. Не забравяйте, че ако жилището ви не е застраховано и претърпи тежки увреждания, вие все още дължите кредита си към банката, която не носи отговорност за случилото се с дома ви. Затова застраховката е вашата финансова сигурност, че ако останете без жилище, поне няма да плащате кредит за него. Тук е важно и да добавим, че застраховките от този тип са на доста символични цени, тъй като често за тях има големи отстъпки. Също така, към основната застраховка на сграда, която се изисква към банката, можете да добавите на отлична цена и допълнителни покрития за домашно движимо имущество, срещу кражба и т.н.

  1. Задължителна застраховка Живот при ипотека

Както казахме и по-рано, можете да си спестите премията по която и да е застраховка, но не можете да си гарантирате спасение от някои неприятни събития в живота. Ако нещо се случи с Вашия живот, кредитът ви няма да бъде опростен. Напротив – той ще остане дължим на вашите наследници. Това е и задачата на задължителната застраховка Живот, която банките изискват от всеки кредитиран – да осигури изчистване на задълженията към финансовата институция и по-леко продължаване на живота на наследниците. Застраховката защитава Вас и вашето семейство не само при смърт, но и при настъпване на трайни увреждания и неработоспособност, които също биха били проблем за редовното изплащане на кредита.

 

Нашият опит показва, че изброените задължителни застраховки не само започват да радват сключилите ги, но те много бързо започват да оценяват ползата от тях и продължават да ги ползват много след като задължението им да ги сключват вече е отпаднало (напр. след изплащането на кредита). Ако все още имате съмнения или колебания за това, не се колебайте да се свържете с нас за консултация за най-подходящата за Вас застраховка. 

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::