Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Munich Re ще инвестира във вятърна енергия

Най-големият в света презастраховател Munich Re проучва възможностите да инвестира в офшорна вятърна електроцентрала, оперирана от големи енергийни компании като EON и RWE, съобщава Блумбърг. Това е част от мащабен план на Munich Re да инвестира 2,5 милиарда евро в енергия от възобновяеми източници.

Инвестиционното крило на Munich Re – MEAG, води преговори с енергийни компании да купи дял от подобен проект, но след като електроцентралата бъде свързана с електрическата мрежа, обяснява Робърт Потман, шеф на отдела за възобновяема енергия в MEAG.

„Ще бъде свързана с мрежата вятърна електроцентрала, финансирана и оперирана от голяма компания”, обяснява той.

Възобновяемата енергия е перспективна област за инвестиции в Германия.Страната планира до 2030 г. да построи офшорни вятърни електроцентрали с мощност 25 000 мегавата – капацитет като за 25 атомни централи. Компании като EON, RWE и Dong Energy A/S вече разработват подобни проекти. В момента Германия разполага с 280 мегавата мощности от вятърна енергия.

Munich Re планира да инвестира и във вятърни турбини и фотоволтаични проекти на сушата в Европа и Северна Америка, казва Потман. Компанията може да купи дялове и в завършени геотермални проекти в Германия.

През декември Munich Re, заедно с General Electric и Electricite de France купи вятърни турбини, разположени на сушата, за 350 милиона евро. Отделно компанията планира да инвестира 1,5 милиарда евро в инфраструктурни енергийни проекти като мрежи за пренос на газ и нефт.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове::