Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

МВР започва да наказва за невалидна Гражданска отговорност клиентите на Олимпик

Гратисният период, който МВР даде на клиентите на фалиралата ЗК Олимпик да подновят застраховките си Гражданска отговорност, изтече. Това съобщиха на 22 август от пресцентъра на министерството. От днес всички клиенти на компанията, които до момента не са сключили нова застраховка Гражданска отговорност и продължават да управляват автомобилите си, ще бъдат наказвани по установения в закона ред.

Той предвижда не само глоба, но и сваляне на регистрацията на автомобила с невалидна застраховка. Съгласно Закона за движение по пътищата при подобни нарушения се налагат принудителни административни мерки – вземане на книжка и спиране на колата от движение до представянето на документ за платена застраховка, припомнят от ведомството.

Припомняме, че полиците  по застраховка Гражданска отговорност на клиентите на ЗК Олимпик са невалидни от 18 август. Собствениците на МПС, които са имали полици в тази компания, са длъжни да сключат валидна застраховка в друга компания, за да могат да продължат да управляват автомобилите си. Това се налага, въпреки че вината за прекратената застраховка не е тяхна.

Ако още не сте подновили застраховката си, съветваме ви да го направите при първа възможност при най-блилзкия застрахователен брокер. Офисите на Инстрейд също са на ваше разположение – вижте адресите ни тук. 

 

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новиниИзбрани