Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Най-опасните стоки са в кухнята

Кухненски електроуреди оглавяват списъка на най-опасните потребителски продукти, съобщава Insurance Journal като се позовава на данни на американското правителство.

Преди година по инициатива на властите в САЩ бе създаден сайт, в който потребителите могат да напишат своите оплаквания и проблеми с всевъзможни продукти, които използват – от дрехи и обувки до домакински електроуреди. В него те трябва да посочат какъв е продукта, включително от коя фирма е произведен, и какви проблеми създава, както и да оставят своите данни за контакт. Информацията се публикува на сайта и се пази в база данни, като производителите също имат право на отговор на публикуваните оплаквания.

За една година в сайта са събрани общо 6500 оплаквания. Сред тях преобладават тези от домакински електроуреди, като например от съдомиялна, която хвърля искри и се подпалва, или фурна, която се включва сама. Най-много са оплакванията от фурни – 638, а съдомиялните са 440. След тях са обувки, хладилници, микровълнови фурни, крушки, газови котлони и кафемашини.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: Интересно

Тагове::