Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Новата най-голяма яхта в света

Състезанието между световните милиардери чия яхта е по-голяма доби нови измерения, след като преди дни бе представена новата най-голяма яхта в света – 180-метровата Azzam, съобщават британските медии.

Лодката бе представено в Бремен, Германия. Тя е дълга 180 метра – с 15 метра повече от досегашния лидер в класацията – Eclipse на руския богаташ Роман Абрамович. Предполага се, че струва над 600 милиона долара и е колкото голяма, толкова и луксозна. Освен това ще е една от най-мощните  в света с двигател от 94 000 конски сили, който развива скорост до 30 възела.

Интериорът на Azzam е бил проектиран от германската компания Lürssen Yachts, а екстериорът от италианската фирма Nauta Yachts.

Малко се знае за интериора на лодката, но е известно, че тя ще се нуждае от 50 души обслужващ персонал. Собственикът й също е мистерия. Според някои източници той е саудитец, а името Azzam на арабски означава „отдаденост“. Според повечето специалисти яхтата ще отиде при арабин, тъй като дизайнът й е характерен за вкусовете на арабските клиенти. Предполага се, че в яхтата има 50 каюти, но изглежда няма да има просторни места на открито на палубата. „Никога не съм виждал яхта на арабин с големи партита и момичета около басейна, както при руснаците“, обяснява специалистът по яхти и фотограф Питър Сейферт. „И едва ли ще напуска дока си много често. В случая става въпрос за престиж, да имаш най-голямата яхта в света“, посочва той.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: Бизнес новиниИнтересно

Тагове::