Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

НОВИ УСЛУГИ по застраховки Домашно имущество от УНИКА: Самостоятелен оглед и облекчения при завеждане на щети

Клиентите на ЗК Уника по застраховки имущество вече имат възможността да се възползват от нови услуги и облекчени процедури във връзка със завеждането и изплащането на щети, съобщават от компанията. Новите облекчения важат за клиенти физически лица.

 

Самостоятелен оглед

С цел максимално улесняване на клиентите ни и оптимизиране на процеса по завеждане на щети, се въвежда възможност за извършване на самостоятелен оглед (заснемане) на щети по имуществени застраховки на физически лица. Тази възможност може да бъде предложена от представител на застрахователя или от застрахования при завеждане на конкретна щета и използването ѝ следва да бъде одобрено от представител на застрахователя след консултация със застрахования.

Самостоятелен оглед (заснемане) може да се предложи при следните застрахователни събития:

счупване на стъкла;

авария на ВиК;

разбити врати и прозорци при извършване на „Злоумишлени действия на трети лица“ – само в случаите, когато няма установена кражба.

 

Нови облекчения при ликвидация на щети

Въвеждат се и облекчени процедури, свързани с документооборота при ликвидация на щети, с цел по-бързото придвижване на щетите.

Доказване на природни бедствия

Доказване наличието на събитие от природно бедствие (бурен вятър, проливен дъжд и др.) основно ще се извършва по справки от местна преса, интернет и други медийни източници (вместо изискване на документ от НИМХ). При невъзможност да се установи

настъпване на описаното от застрахования събитие, за застрахователни обезщетения на стойност над 5000 лева справката/документът ще се изисква по служебен път от застрахователя. В случаите когато застрахованият е предоставил документ и докаже настъпването на застрахователно събитие, разходът му ще бъде покрит.

 

Доказване на собственост на имота

По претенции до 5 000 лева на недвижими имоти доказване на собствеността ще се извършва от застрахователя в регистъра на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и няма да се изисква от застрахования да предоставя документ за собственост.

Последният ще бъде изискван при щети над 5 000 лв. и при невъзможност да се установи собствеността в имотния регистър.

 

Ако сте сключили вашата застраховка чрез Инстрейд Застрахователен брокер, винаги можете да се обърнете и към нас за съдействие, въпроси и проблеми във връзка със застрахователни събития и завеждане на щети. Свържете се с нас тук

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::