Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Печалбата на Vienna Insurance падна с 85 %

Vienna_Insurance_Group_2011Печалбата на австрийската застрахователна компания Vienna Insurance Group за второто тримесечие на тази година е намаляла с 85 % спрямо миналата, главно заради наводненията в централна Европа. Лошите финансови резултати веднага предизвикаха спад на акциите на компанията, съобщава Блумбърг.

Печалбата преди данъци за периода април-юни е намаляла с 69 % до 46,3 милиона евро, сочат финансовите отчети на компанията. Очакванията на анализаторите бяха за 67,8 милиона евро. Нетната печалба е паднала с 85 % до 16,7 милиона евро. Приходите от премии също са се свили, спадът е с 8,4 % до 2,3 милиарда евро.

Щетите, свързани с лошо време, са били три пъти повече от нивото, регистрирано за същия период на миналата година, се посочва в съобщение на компанията. Исковете за наводнения към Vienna Insurance са били за 180 милиона евро в Австрия, Унгария и Чехия. Общите щети, изплатени за лошо време, са за 230 милиона евро. Крайната загуба за Vienna Insurance, като се приспаднат плащанията от презастрахователите, е 40 милиона евро.

След съобщението акциите на компанията паднаха с 1,7 % на борсата във Виена. От началото на годината цената им е намаляла с 3 %, което прави пазарната оценка на компанията около 5 милиарда евро.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове::