Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Последен ден за кандидатстване за помощ за земеделски застраховки

Стопаните имат право на помощ в размер на до 65 % от размера на платените премии за земеделски застраховки

застраховки на селскостопанска продукция, земеделски застраховки

До края на август земеделските стопани могат да кандидатстват за държавна помощ за застраховане на селскостопанска продукция. Ежегодната кампания на ДФ Земеделие стартира през март и приключва в края на август. Земеделските стопани имат право на помощ в размер на до 65 % от премиите.

За да се възползват от програмата, те трябва да подадат Заявления за кандидатстване по Схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция до 31 август 2018 г. Сключените полици трябва да бъдат представени в отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ към съответната областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” до 28 септември. Срокът за изплащането на помощта е до 14 декември.

Тази година бюджетът за 2018 г. по Схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция беше увеличен от 1,5 млн. лева на 2,2 млн. лева. Помощта се предоставя под формата на заплащане на застрахователни премии на земеделски стопани при застраховане на продукцията. Максималният размер на финансирането е до 65% от стойността на застрахователната премия.

Целта на подпомагането е да се насърчат малките и средни предприятия и земеделските стопани, които отглеждат плодове, зеленчуци, етеричномаслени култури и тютюн, доброволно да застраховат селскостопанската си продукция срещу неблагоприятни климатични събития.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини