Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Рисковете в света се увеличават, смятат повечето хора

swiss-reРисковете в света се увеличават, но повечето хора са готови сами да понесат финансовата тежест на бъдещите си проблеми. Икономиката продължава да е това, което тревожи мнозинството, заедно с глобалното затопляне. Това сочи проучване, поръчано от Swiss Re, цитирано от Insurance Journal.

В проучването са участвали 22 000 души в 19 пазара на 5 континента на възраст над 15 години. 70 % от тях посочват, че са готови да поемат лично отговорността за разходите си, след като се пенсионират. 84 % смятат, че климатичните промени ще доведат до повече природни бедствия в бъдещето. Близо 8 от 10 се страхуват от щети от земетресение, наводнения или други природни бедствия в идните 20 години. 75 % пък биха използвали енергия от възобновяеми източници, ако имат възможност. 91 % от анкетираните искат правителствата им да правят повече за промотирането на енергийната ефективност. Друга голяма тревога на хората по света е гладът и страхът от това не е само в развиващите се страни, но и в развитите.

Хората били попитани какво ги тревожи най-много – остаряването, климатичните промени, природните бедствия, снабдяването с енергия и храна. Почти всички отговорили, че се тревожат за икономиката. Глобалното затопляне и природните бедствия са на второ място.

Повечето хора споделили, че са наясно с рисковете, които ги очакват в бъдеще, но са готови да ги посрещнат. Като цяло по целия свят хората смятат, че трябва да разчитат на себе си, за да се справят с рисковете. Самоосигуряването за пенсия също излиза като предпочитан вариант, вместо да се разчита на държавна издръжка. 29 % от хората предпочитат да събират пенсионните си резерви в частни сметки, вместо в държавен фонд, 19 % са готови да се пенсионират по-късно, за да подсигурят старините си, а 22 % са склонни да намалят разходите си, след като напуснат работа. Около 13 % смятат, че държавата трябва да се грижи за тях след пенсия.

В същото време обаче 43 % очакват правителството да плаща поне за основни здравни услуги. 35 % искат здравеопазването за бедните да се поема от държавата.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::