Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Щети за $ 10 млрд. от наводнения в Азия през август

RUSSIA_FLOODS1_1559489gИкономически щети за 10 милиарда долара са причинили наводнения в Азия през август, сочи доклад на Aon Benfield. От подобни бедствия най-тежко са пострадали Китай, Русия, Филипините и Пакистан.

Само в Китай наводненията са довели до икономически щети за общо 5,3 милиарда долара. Въпреки това се очаква застрахованите щети да са далеч по-малко от общите, тъй като застраховките в засегнатите райони са слабо разпространени.

Проливни дъждове по североизточната граница на Китай са причинили най-тежките наводнения в руския Далечен изток от 120 години. По данни на Министерството на извънредните ситуации на Русия 6964 къщи е 3762 летни постройки са били повредени. Над 627 000 хектара земеделска земя са били под вода. Икономическите загуби се оценяват на 1 милиард долара.

Във Филипините дъждовете и преминаването на тайфуна Трами са наводнили 60 % от Манила, като са нанесли щети са за 2,2 милиарда долара.

В Пакистан мусонните дъждове са предизвикали наводнения в 5739 села в цялата страна. Най-малко 208 души са загинали, над 63 000 къщи са пострадали, а нанесените щети са за 1,9 млрд. долара.

По-голямата част от тежестта за застрахователите обаче е от бедствия в САЩ. Лошото време в няколко щата в началото на август е причинило смъртта на двама души, като най-тежко пострадали са щатите Минесота и Уисконсин. Общите икономически загуби се оценяват на 1 млрд. долара, като от тях застрахованите щети са за 635 милиона долара.

Горският пожар в Калифорния също е сред сериозните бедствия за месеца, като общите разходи за потушаването му са 72 милиона долара.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::