Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Слаби щети вдигнаха печалбите на презастрахователите

Munich-Re-610x340Сравнително малкото щети от бедствия от началото на тази година са помогнали на презастрахователите да увеличат печалбите си за първото тримесечие, съобщава Ройтерс. Германските компании Munich Re и Hannover Re оповестиха финансовите си резултати за периода от януари до март и те сочат значителен ръст на приходите и печалбите.

И двете компании посочват, че плащанията по природни и причинени от човек катастрофи като наводненията в Австралия и падането на сателити са били два пъти по-малко от подобни събития през същия период на миналата година, когато те също са били сравнително малко. Това е помогнало на най-големия световен презастраховател Munich Re да увеличи с една четвърт печалбите си до 972 милиона евро. Hannover Re пък отчита по-малък от очакваното спад в печалбите, което също радва инвеститорите.

Въпреки добрите печалби и малките обезщетения обаче индустрията все още е изправена пред трудности заради падащите приходи от инвестиции. Лихвите по сигурни инвестиции като държавни ценни книжа намаляват главоломно, лихмените проценти на банките също са минимални. Миналата седмица и Европейската централна банка намали рекордно лихвите си, за да стимулира потреблението.

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове::