Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

ТВ7 Усещане за жена: България помага на бедстващите райони след наводнението

Румънеца и Енчев планират да изнесат два благотворителни концерта в помощ на пострадалите при опустошителните наводнения от 19 юни. Едното събитие е сигурно, но музикантите имат голямото желание да осъществят и втори концерт.

Искаме да съберем пари за няколко конкретни семейства, които са останали на улицата, загубили са всичко. Ако може със събраните пари да им поправим къщите, или ако няма как това да стане, поне да купим някакви каравани, нещо като подвижен дом да имат хората, сподели идеята си Енчев.

Близките му са в Добрич, а майката на Румънеца пък е във Варна. Във вечерта, когато двата града бяха под вода, музикантите планирали да се приберат, но близките им казали да не предприемат пътуване.

В пряка връзка по телефона се включи и областният управител на Добрич Недко Марчев, който заяви, че градът започва да се възстановява, но не достига техника за почистване на наслояванията от тиня и кал.

Валентина Закова от БЧК – Добрич пък обясни, че хората имат най-голяма нужда от ботуши, лопати, дезинфектиращи препарати, препарати за пране, чували, кофи след наводнението. Дрехи има достатъчно в момента, затова желаещите да помогнат няма нужда да изпращат повече.

Кризисни психолози пък имат готовност да работят с пострадалите, стана ясно от разговора на Катето Евро със специалиста Десислава Георгиева. Оказва се, че в рамките на 24 часа след преживяния ужас човек може да развие симптомите на посттравматичен стрес. Всеки четвърти продължава да страда от него в продължение на година и дори повече.

За да преодолее по-лесно болката, той трябва да получи разбиране и да бъде подкрепян.

Застраховката на имуществото или на живота биха ни спестили много проблеми при бедствия. Това заяви Ивета Кунова, зам.-предсeдател на Българската асоциация на застрахователните брокери/БАЗБ/.

По думите й годишната застраховка на къща с пазарна стойност 40 хил. лв. е около 40 лв., ако се включи и земетресение, оскъпяването е няколко лева. При бедствие обаче хората могат да получат 100% обезщетение на съсипаното имущество.

В края на предаването д-р Милко Тошков разкри лечебната сила на билките. Ароматните треви, които растат у нас, могат да ни избавят от редица тежки болести.

Източник: ТВ7, Усещане за жена

Сподели ако ти харесва:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Tweet about this on Twitter
Twitter

Публикувано в :: БАЗБ /BAIBВидеоЗастрахованеЗастрахователни новиниФирмени новини

Тагове::