Последвайте ни в Twitter Вижте видеото ни в YouTube

Отивате на ски? Внимавайте при избора на застраховка!

Каква застраховка за скиори да изберем при пътуване в България и чужбина?

Планинска застраховка за скиори

Зимата е налице и въпреки необичайно топлото време, планинските курорти в България и Европа предлагат чудесни условия за скиорите. Все повече любители се ориентират към планините, други пък са се подсигурили отдавна и се готвят за почивка на ски в чужбина. С очакванията за пълноценна активна почивка, обаче, се умножават и рисковете, произтичащи от нея. Затова където и да решите да почивате през зимата, не забравяйте застраховката.

Тук е моментът да отбележим, че трябва много да внимавате при избора на застраховка. За да не се окажете с платена полица, която обаче не ви върши работа.

Ако отивате на ски в България, не тръгвайте без Планинска застраховка. Тя е от типа Злополука и е предназначена специално за алпинисти, туристи и скиори. Покрива разходи за издирване и спасяване при инцидент в планината, както и разходи за болничен престой, трайна загуба на трудоспособност или смърт на пострадалия. Планинската застраховка е изключително важна, тъй като цените за издирване и спасяване на пострадали в планината са много високи.

Ако сте резервирали ски почивка в чужбина, ще ви трябва застраховка от типа Помощ при пътуване, покриваща медицински разходи в чужбина. При сключването й обаче трябва да внимавате. Задължително да посочите, че ще практикувате и зимни спортове по време на пътуването си. Декларирането на това оскъпява полицата с малка сума, но ако пропуснете да го съобщите на застрахователя преди да заминете, застраховката ви може да е невалидна. Така в случай на инцидент ще да се наложи да платите непосилна за вашия бюджет сума за оказаната помощ.  Медицинска застраховка за чужбина можете да сключите и онлайн чрез WEBINS.

Ако не сте сигурни каква застраховка ви е нужна, свържете се с нас, за да ви консултираме и да ви осигурим спокойна зимна ваканция!

Публикувано в :: ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове::